Polisi Urusniaga


 POLISI PEMBELIAN

1. 'First come first serve'

2. Barang yang telah dijual tidak boleh dikembalikan.

3. Pembayaran mestilah dibuat dalam tempoh 2 hari iaitu 48 jam daripada tarikh anda menerima email pengesahan stok dari kami. Jika lebih daripada masa yang telah ditetapkan, tempahan dikira terbatal dan item akan dibuka untuk dijual kepada pelanggan lain jika tiada stok lain. Walaubagaimanapun, pihak BMU bersedia utk menambah tempoh tempahan pelanggan jika diminta berbuat demikian. InsyaAllah.. Perlu juga untuk diketahui, tambahan tempoh hanya sekali sahaja :)


POLISI PENGHANTARAN

## Pihak kami tidak menanggung sebarang kos penghantaran kecuali yang telah dinyatakan pada keterangan item (jika ada).

## Pelanggan menerima harga pos yang telah ditetapkan oleh pihak kami. Kos penghantaran adalah mengikut jumlah berat item yang dipesan.

## Kami menggunakan perkhidmatan Poslaju National Courier

## Sila peruntukan 2-5 hari bekerja untuk barang yang anda pesan sampai ke tempat anda.

## No. rujukan penghantaran akan diberi melalui SMS setelah penghantaran dibuat.

## Para pelanggan boleh merujuk website PosLaju untuk track item yang dihantar.

## Secara umumnya , kadar kos penghantaran adalah:

 1 helai = RM 6 (Sabah/Sarawak) & RM 9 (Semenanjung)
 


POLISI PEMULANGAN

1. Kami menerima pemulangan baju yang telah dibeli untuk diganti dengan baju yang lain atas sebab-sebab berpunca daripada pihak kami seperti BAJU BERLUBANG, JAHITAN TETAS atau apa saja defect pada baju sebaik sahaj baju tersebut sampai pada pelanggan.

2. Tempoh pengembalian adalah 4 hari selepas baju sampai kepada pelanggan. Jika lebih daripada itu, pihak kami tidak dapat menerima pemulangan baju tersebut.

3. Jika pelanggan tersilap memilih saiz baju (misalnya tidak muat), pelanggan juga boleh menukarnya dalam tempoh 4 hari dari tarikh pembelian dan kos pos adalah ditanggung oleh pembeli. Namun, ia bergantung juga kepada stok yang ada di BMU.


"Semoga Urusan Jualbeli kita diredhai oleh Allah swt"

No comments:

Post a Comment